Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен записа най-добро време във втората свободна тренировка преди неделното Гран при на Абу Даби във Формула 1.
Нидерландецът, който пропусна първата сесия, отстъпвайки мястото си на младия австралиец Лиъм Лоусън, завъртя най-бърза обиколка на пистата "Яс Марина" за 1 минути, 25.146 секунди. С представянето си той даде сериозна заявка, че може да спечели съботната квалификация и да се опита да запише безпрецедентната 15-а победа през сезона в неделя.
Второ време след двукратния световен шампион този следобед постигна британецът Джордж Ръсел. Пилотът на Мерцедес изостана с 0.341 секунди от постижението на Ферстапен. Трети се нареди монегасецът Шарл Льоклер с Ферари на 0.453 секунди от първата позиция.
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес даде четвърто време на 0.615 секунди. Британецът не успя да увеличи достатъчно темпото си спрямо първата тренировка, в която бе първи. Мексиканецът Серхио Перес с Ред Бул (+0.706) и испанецът Карлос Сайнс-младши (0.786) с Ферари допълниха шестицата във втората тренировка.
Преди финалното Гран при за сезон 2022, което ще бъде в неделя, битката остава единствено за втората позиция в генералното класиране, която в момента се разделя от Льоклер и Перес с по 290 точки. Джордж Ръсел, който има 265 точки, също може да завърши на второ място, но за тази цел ще трябва да спечели състезанието в Абу Даби, а двамата му конкуренти да завършат извън зоната на точките. 
Световната титла още преди няколко кръга бе спечелена от Макс Ферстапен за втора поредна година. Кръг преди края той има 429 точки.