Бруно Фернандеш заяви, че няма "никакъв проблем" с интервюто на Кристиано Роналдо, след като съотборникът му и в националния отбор на Португалия, и в Манчестър Юнайтед взриви обстановката.
Роналдо каза пред TalkTV, че се чувства предаден от Юнайтед и говори за това как отношенията му с мениджъра Ерик тен Хаг са се разпаднали, като също така критикува собствениците на клуба - семейство Глейзър.
Появиха се кадри и как Фернандеш посреща привидно студено Роналдо на сбора на националния отбор на Португалия за Световното в Катар. А защитникът Рафаел Варан в друго изявление обяви, че "сагата с Роналдо" определено влияе на клуба от "Олд Трафорд". Но все пак се наложи Бруно Фернандеш да обяснява конкретно, че няма проблеми с Роналдо и всички заедно се подготвят при пълна мобилизация за мача с Гана другия четвъртък.
"Не съм чел интервюто на Кристиано, наистина. Така че съм ОК в ситуацията. Както казах и в Англия, така го повтарям и сега – на фокус е националният отбор на Португалия, затова сме се събрали.
"По принцип един футболист няма много шансове да играе на Световно първенство, знаете спецификите. Но Кристиано е на своето пето Световно първенство, като досега винаги се е справял добре. Нямаме съмнение, че винаги дава най-доброто от себе си и по този начин е пример за останалите. Смятам, че е така – всеки иска да даде най-доброто, на което е способен".
Попитан с какво чувство си е тръгнал от Манчестър Юнайтед, атакуващият полузащитник заяви: "Манчестър Юнайтед ще бъде моят фокус след Световното първенство, защото сега съм с Португалия. Аз лично нямам проблем с никого. Ще се опитам да си свърша работата максимално добре. Човек трябва да се контролира и да се раздава до край във всяка една тренировка или мач, завърши Бруно Фернандеш.