Рейтинговата агенция "Фич" (Fitch Ratings) повиши до "стабилна" перспективата пред "Евроинс Иншурънс Груп" (ЕИГ), застрахователното поделение на "Еврохолд". 
"Фич" потвърждава оценка "B+" по застрахователната платежоспособност на ЕИГ, като повишава перспективата до "стабилна". Промяната отразява стабилизирането на резервите и очакванията за подобряване на оценката на специфичния бизнес модел на групата, поясняват от "Фич". 
От агенцията изтъкват положителната тенденция в състоянието на резервите през първото полугодие на 2022 г. и прогнозират ново повишение до края на годината. Оценено е и партньорството с Европейската банка за възстановяване и развитие, която придоби миноритарен дял в ЕИГ, осигурявайки 42 млн. евро за увеличение на капитала на компанията и подкрепа за бъдещо разрастване.
През юни "Фич" повиши перспективата пред дългосрочния кредитен рейтинг на "Еврохолд България", мажоритарен собственик на ЕИГ, от "негативна" на "стабилна", като запази оценка "В". Новата перспектива отрази покупката на активите на "Чез" (CEZ) в България, с което "Еврохолд" фокусира основния си бизнес в енергетиката и застраховането, разделяйки се с лизинга и продажбите на автомобили.