Близки на загиналия при катастрофа на главния път София – Варна край „Момина чешма“ в Търговище 21-годишен Петър Василев откриха петиция и събират подкрепа за справедливо наказание на виновника за смъртта на младежа, както и за обезопасяване на пътния участък от местността "Парка'' до входа на града.
В петицията се настоява за бързи мерки към съответните институции за поставяне на стационарна камера за ограничаване на скоростта в посочената местност, засилен полицейски контрол и патрул пред "Момина чешма", както и забрана на изпреварването в участъка между "Момина чешма" и "Белият кон". „C подкрепата на нашата подписка вие ще спасите невинни животи и демонстрирате силна гражданска позиция", посочва бащата на младежа Валентин Василев.
Както БТА съобщи, на 12 ноември в Търговище беше организирано бдение на майки в подкрепа на семейството на Петър Василев. Участниците в бдението изразиха желанието си войната на пътя да спре, за да няма повече почернени семейства, за да няма безутешни майки, бащи, братя и сестри, приятели. Стотици се включиха и в подписката с искане за бързи мерки за обезопасяване на движението в участъка на “Момина чешма”. Подписката може да бъде подкрепена и онлайн ТУК.