В Плевен се провежда третото издание на Националния студентски фармацевтичен форум на тема "Клинична фармация и фармакотерапия". Домакини са Медицинският университет и Факултет "Фармация".
Организатор на събитието е новосъздадената Асоциация на студентите по фармация в Плевен. От основаването си през март тази година тя е инициатор на различни събития - лекции, свързани с професионалната реализация на студентите по фармация; кампания за деня на сърцето; съвместни лекции с фармацевтични компании. 
Във форума, който се откри в зала "Гален" на Телекомуникационния център на университета, участват около сто студенти от факултетите по фармация в Плевен, Варна, Пловдив и София. 
След откриването програмата продължи с доклад на доц. Христина Лебанова на тема "Оценка и управление на риска при лекарствените продукти – съвременни концепции и стратегии". В двата дни на форума са включени лекции, уъркшопове и изненади за участниците.
Студентският фармацевтичен форум се организира от студенти по фармация на ротационен принцип в медицинските университети в страната. Първият е организиран от Медицинския университет в София, вторият е проведен във Варна, а четвъртият се очаква да бъде в Пловдив. 
Научните студентски фармацевтични форуми се провеждат два пъти в годината, като на тях освен задължителните отчети за дейността на фармацевтичните асоциации, домакините организират поредица от събития, лекции и уъркшопове. Целта на форуми от подобно естество е студентите да се запознаят с актуални теми на фармацията, които не са включени в планa за редовно обучение. Засягат се и въпроси, отнасящи се до следдипломното реализиране на студентите.