Агресивният побойник от Спортното училище, чиито изстъпления предизвикаха огромно възмущение в Русе и в цялата страна, остава в ареста. Това реши вчера Апелативният съд във Велико Търново, пред който защитата на 17-годишния гребец обжалва постоянното му задържане под стража и поиска да бъде пуснат на свобода и да бъде под „надзор на инспектора при детска педагогическа стая“.
Според адвоката нямало доказателства „въз основа на които да се градят положителни изводи относно наличието на обосновано предположение за авторството на деянието“, „както и по отношение на опасността обвиняемия да извърши други престъпления“.
На съвсем друго мнение са потърпевшите, част от които са престрашиха да говорят след задържането на Д.М., а очевидно и второинстанционният съд, чието решение не подлежи на обжалване.
Така агресивният спортист остава в ареста с шест повдигнати обвинения - причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди; принуда; хулиганство; грабеж, придружен със средна телесна повреда и изнудване.