Питбулът, който бе насъскан от стопанката си да нападне мъж пред бл.106 в „Чародейка“, остава в приюта за кучета, съобщи д-р Людмил Спасов. Причината е, че кучето няма ваксини, няма чип и е обучено да напада хора и животни, посочи шефът на приюта. Агресивният питбул ще остане там до приключване на проверката за случая с нападнатия мъж.
На 7 август озверялото куче нахапа 34-годишен русенец по корема и ръцете. За щастие въпреки болката той не загубил самообладание, грабнал една тухла и с един удар в главата успял да го просне на земята. Веднага след това очевидци на инцидента скочили върху кучето и го вързали с тел. След сигнал на тел.112 питбулът е откаран в Общинския приют за кучета, където е и досега. По думите на съседи в бл.106 по-рано същия ден кучето е било подтикнато да нападне жена, но без да я хапе.
„Собственичката му не се грижи адекватно за него, не го разхожда с намордник и го подстрекава да напада хора и други животни. Опасно е, затова животното няма работа извън приюта“, уточни д-р Спасов.