"Съпричастност и устойчивост" e наречен онлайн семинарът, който свързва бизнеса и изкуството за сътрудничество за екологично устойчиво бъдеще, съобщават от НАТФИЗ.
Събитието е на 30 ноември и е в рамките на иновативния проект "Empact - съпричастност и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина", съфинансиран от програма „Творческа Европа“ на ЕС.
"Ще изследваме ключови теоретични аспекти и успешни практики за екологична устойчивост в изкуствата и взаимовръзките между стратегиите за корпоративна социална отговорност (КСО) и изкуството. Ще подкрепим капацитета на артисти и културни оператори, илюстрирайки как да свържат ефективно работата си с корпоративни инициативи. Ще обсъдим успешни практики по КСО от различни държави, вкл. България, Кипър и Гърция. Ще анализираме възможностите, рисковете и бъдещите тенденции и ще търсим заедно нови начини за сътрудничество между корпоративния и артистичния свят за по-екологично устойчиво бъдеще", разказват организаторите.
Семинарът се организира в партньорство между НАТФИЗ и Кипърския технологичен университет, и ще се проведе на английски език.
Лектори/модератори на семинара са експерти и професионалисти в областта на управлението на изкуствата, устойчивостта и КСО. Това са проф. д-р Лидия Върбанова, доц. д-р Мария Стефанова и Мирто Вореаку. В разговора ще се включат и представители на социално отговорни бизнес компании и организации от България.
Повече подробности ТУК.