Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“ обсъждат с депутати от „Продължаваме Промяната“ (ПП) бюджет 2023 г. Срещата е в зала „Изток“ на Народното събрание. Разговорите са по инициатива на ПП.
В началото съпредседателят на ПП Асен Василев обясни, че ПП инициират срещи, за да представят необходимостта от това да има бюджет за 2023 г. Той обясни, че една бюджетна процедура отнема поне месец. Добре е до средата на декември да има бюджет, за да има предвидимост, посочи Василев.
Той добави, че партията е направила прогноза, която да послужи като основа, върху която да се стъпи за изготвяне на бюджетната рамка. Василев представи презентация относно финансите на държавата.
Служебното правителство вече внесе проект на Закон за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2022 г. От "Продължаваме Промяната" обаче настояват да бъде внесен нов бюджет за следващата година.