„Много се вълнувам! Само ще ви разкрия, че историята ще се развива в Русенското Поломие. Много се надявам, така както „Глина“ насочи погледа на много хора към Трънския край, така и тази книга да накара хората да преоткрият природните, културни и духовни ценности на Русенско и да се радва на интереса на русенската публика. Стискайте палци!“. Това каза нашумялата писателка Виктория Бешлийска по време на представянето на първия си роман „Глина“ в Русе в началото на юли. Е, времето за стискане на палци приключи. Вторият й роман - „Сърце“ - вече е факт, радва се на голям интерес и може без особен риск да се прогнозира, че втората книга ще достигне и надгради успеха на първата.
Действието в „Сърце“ се развива около първата четвърт и средата на 13 век в Поломието край Русе. Сюжетът води читателите по Пътека на исихастите и пещера Орлова чука край село Пепелина, в крепостта Червен и скалния храм в Москов дол около нея, както и на още много места в околността. А те са естествен и достолепен декор на историята са силата на вярата и на духа, на човешките слабости и стремежа към духовното съвършенство.
Повече за книгата, издадена отново от „Софтпрес“, може да научите лично от Виктория Бешлийска, която ще гостува в Русе на 24 ноември, четвъртък, от 18 часа, в зала „Европа“ на Доходно здание.