Гласоподавателите в американския щат Вермонт, където са силни позициите на демократите, избраха за свой губернатор републиканеца Фил Скот, на когото дадоха четвърти пореден мандат, предаде Асошиейтед прес. Въпреки че е републиканец Скот често критикува бившия президент Доналд Тръмп и на изборите през 2020 година гласува за настоящия президент Джо Байдън. Той често е даван за пример за републиканец, който не е част от фракцията "Направете Америка отново велика", започнала да превзема партията през последните години.
Републиканецът Крис Сунуну победи демократът Том Шърмън и стана едва вторият губернатор в историята на Ню Хемпшър, спечелил четвърти мандат. След като беше подложен на силен натиск да се кандидатира за Сената, миналата година Сунуну шокира мнозина, когато вместо това реши да се кандидатира за още един двугодишен губернаторски мандат. Той заяви, че бавният темп на политическата работа във Вашингтон не му подхожда и той смята, че може да окаже по-силно и директно въздействие като губернатор, а не като сенатор.
Губернаторката на Алабама Кей Айви спечели втори мандат, побеждавайки демократката Йоланда Флауърс, която беше първата чернокожа жена, спечелила номинация в щата на една от двете големи партии. Въпреки че кандидатурата на Флауърс беше интересна от историческа гледна точка, тя не представляваше сериозна заплаха за контрола на републиканците в Алабама – щат, в който белите консервативни избиратели са мнозинство.
Демократът Джош Шапиро спечели изборите за губернатор в Пенсилвания и ще управлява през следващите четири години в щат, смятан за решаващо бойно поле при президентските избори. Той водеше в социологическите проучвания пред кандидата на републиканците Дъг Мастриано от самото начало на предизборната кампания и стана първият губернатор, избран да наследи представител на своята партия от 1966 година.
Мастриано засега не е признал поражението си публично. В реч пред свои привърженици той им каза да изчакат, докато бъде преброен всеки един глас, и заяви, че ще уважи решението на хората в Пенсилвания. Относително нов участник в политиката, Мастриано е ревностен съюзник на Тръмп и демократите го обвиниха, че от губернаторския си пост се подготвя да подкопае следващите избори за президент. В неговата предизборна кампания взеха участие много крайнодесни фигури, включително пропагандисти, теоретици на конспирацията, отричащи изборите, самопровъзгласили се пророци и християнски националисти.
Губернаторът на Джорджия Брайън Кемп за втори път победи демократката Стейси Абрамс и запази контрола на републиканците над щат, в който битката за гласоподаватели между двете американски партии е една от най-оспорваните. Доведе до поредно поражение и на смятаната за звезда на демократите на национално ниво Абрамс.
Кемп спечели въпреки атаките от страна на бившия президент Доналд Тръмп, който го обвини, че не е направил достатъчно за да му осигури победата в президентските избори през 2020 година. Абрамс си спечели популярност на национално ниво след предишната си загуба от Кемп през 2018 година. Това ѝ позволи да натрупа значително лично богатство благодарение на множество участия в мероприятия на демократите и сделки за книги. Тя дори беше смятана за един от възможните кандидати на президентските избори. Въпреки това финансовото ѝ предимство се оказа недостатъчно и Кемп водеше в социологическите проучвания през цялата надпревара.