Синът на един от най-успешните сръбски баскетболисти Предраг Стоякович – Андрей сам ще избере за кой национален отбор да се състезава, заяви директорът на представителния тим за мъже на Сърбия Драган Тарлач, който говори на пресконференция за някои от младите играчи, които в бъдеще могат да попаднат в състава и обърна внимание на 18-годишния младеж.
Тийнейджърът, висок 201 сантиметра, е роден в Гърция, но в момента учи и живее в САЩ. През миналия сезон талантливият баскетболист игра за отбора на гимназия Джезюит, а сега избра престижния университет Станфорд.
Тарлач заяви, че добрите отношения с баща му Предраг „Педжа“ Стоякович няма да повлияят на избора на Андрей. „Дали съм в контакт с най-добрия ми приятел Педжа Стоякович? За Андрей говорим от неговото раждане. Приятелството ни не променя нищо що се отнася до решението, което трябва да дойде от момчето. Направили сме максимума“, коментира Драган Тарлач.
45-годишният в момента Предраг Стоякович направи солидна кариера в НБА и спечели шампионската титла с отбора на Далас през 2011 година. С националният отбор на Сърбия Стоякович стана европейски шампион през 2001-а в Турция и спечели Световното първенство през 2002-а в САЩ.