Българският културен институт в Прага представя „Всичко, от което имаш нужда” – проект за изложба с куратор Росица Гецова. Събитието е по повод 30-годишния юбилей на галерия „Аросита“ и ще се проведе на 15 ноември (вторник) от 18:00 ч. местно време в Галерията на институт на ул. „Климентска“ 6, информират за БТА от института.
Сред представените автори в изложбата са Александър Вълчев, Антон Терзиев, Борис Колев, Войн Де Войн, Георги Ружев, Елизабет Талауер, Катя Гецова, Катерина Димитрова, Мария Налбантова, Мира Янкова, Росица Гецова, Сашо Стоицов, София Димова.
„Светът коренно се промени през последните две години, а промените продължават на все по-нови и нови нива и вече нищо не е същото. Досегашните ни ценности, отношения и съвместно съществуване преминават през период на съмнение, крехката стабилност на света стана силно осезаема и осъзнаването колко лесно може да бъде разрушено всичко, което сме градили, се загнезди постоянно в мислите ни. Периодите на несигурност водят до преосмисляне на позицията и възприятията ни към локалните и глобални проблеми, към поглед дълбоко в себе си в търсене на отговори. Hяма някой, който да не е засегнат и да не се е променил. Изкуството има това свойство да прескача граници, да дава ирационални отговори, да вижда в бъдещето. В изложбата ще бъдат представени 13 автора, всеки със своят отговор“, споделя кураторът Росица Гецова.