Камбоджа и Виетнам се договориха за по-нататъшно укрепване и разширяване на приятелството и сътрудничеството, най-вече в областта на икономиката, предаде АКП. Споразумението беше сключено днес между министър-председателя на Камбоджа Хун Сен и неговия виетнамски колега Фам Мин Чин. Той пристигна в Камбоджа и двамата проведоха разговори в Двореца на мира в Пномпен, каза Еанг Софалет, личен секретар на премиера на Камбоджа.
Страните ще продължат да организират двустранни посещения както на високо ниво, така и на младежи и граждани. Камбоджа и Виетнам се споразумяха да насърчават икономическата си свързаност, да стимулират трансграничната търговия и да отворят повече гранични пунктове за внос и износ на стоки, добави той.
Лидерите се споразумяха също да насърчават свързаността по суша, въздух и вода чрез директни полети между двете страни от големи провинции и градове. Дигиталното двустранно сътрудничество също е на дневен ред, подчерта личният секретар на камбоджанския премиер.
След срещата Хун Сен и Фам Мин Чин присъстваха на церемонията по подписването на 11 документа за двустранно сътрудничество, които засягат най-вече сухопътния транспорт, трансграничната търговия, земеделското и медийното сътрудничество.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с камбоджанската агенция АКП)