Доайенът на диригентското изкуство у нас маестро Георги Димитров ще води Софийската филхармония на 13 ноември с класическа програма, която включва Концерт за пиано и оркестър №20 от Моцарт и Симфония №2 от Бетnовен. Солист на вечерта е виртуозният немски пианист Себастиан Кнауер, който гостува в София преди няколко месеца, припомнят от Софийската филхармония.
Известният калвирен виртуоз Себастиан Кнауер има над 30-годишна кариера, започнала с концертния му дебют на 14-години в родния му град Хамбург. Свирил е в повече от 50 държави на четири континента, в залите на Берлинската филхармония, Гевандхаус – Лайпциг, Концергебау в Амстердам, лондонската "Уигмор хол", театър "Шанз-Елизе" в Париж, Тонхале в Цюрих, виенската "Концертхаус", "Линкълн център" – Ню Йорк, театър "Харис" в Чикаго, Националния център за сценични изкуства – Пекин, и зала "Топан" в Токио. Има издадените 15 компактидска. 

Съвместният му проект с Даниел Хоуп „Изтокът среща Запада“ печели наградата Echo Klassik за 2005 г. и номинация за „Грами“.  Себастиан Кнауер е свирил всички 27 клавирни концерти на Моцарт с Хамбургската филхармония и всички концерти на Хайдн с Бамбергските симфоници, като сам е дирижирал оркестрите от пианото.