Членове от Федералния национален съвет (ФНС) на Обединените арабски емирства (ОАЕ) на парламентарната група за приятелство ОАЕ-ЕС, оглавявана от Сара Мохамед Фалкинас, се срещнаха с Александър Радван от германския Бундестаг, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ.
По време на срещата двете страни потвърдиха колко важно е засилването на двустранното парламентарно сътрудничество, както и обединяването на позициите и гледните точки по въпроси от взаимен интерес. Тема на разговора бе и обменът на опит, знания и парламентарни практики.
Те също така обсъдиха отношенията между ОАЕ и Германия, датиращи от 50 години, както и начините за тяхното укрепване в областта на науката, здравеопазването, висшето образование, стипендиите, както и малките и средните предприятия.
На срещата беше дискутирано още значението на укрепването на парламентарните отношения между двете приятелски страни в съответствие със значимото развитие на техните двустранни връзки и в светлината на стратегическото им партньорство. Потенциалното стартиране на съвместни проекти с водещи компании в областта на технологиите, чистата енергия и зелената икономика също беше в дневния ред на разговорите.
(Тази информация се разпространява от БТА по споразумение с агенция УАМ)