Художникът Димо Колибаров гостува във Варна след повече от двадесет години пауза с изложба графика, която е подредена в Арт галерия „Ларго“. Това съобщи художникът пред БТА. Експозицията се нарича „Фрагменти от една мечта“ и представя творби, създадени в последните четири години, в които авторът прекарва живота си между София и Бургас, преподавайки в Националната художествена академия в столицата и нейния филиал в морския град.
Авторът е роден в Поморие и от дете наблюдава архитектурните шедьоври на Бургас, както и живота на рибарите. Помни, че през зимата лодките са пребивавали на сушата, пред домовете на своите стопани, каза той пред БТА. Сега, отивайки отново в родния си край, той преоткрива старите сгради, които намира променени и носещи обреченост. Изобразява ги в един цикъл, наречен „Градски фрагменти“, част от който е показан във Варна. Графиките в него обединяват реални сгради или техни елементи с лодки, които Колибаров съзерцава в едно „гробище за лодки“ край Бургас. Той уточнява обаче, че в творбите му няма просто изобразени къщи и плавателни съдове, а по-скоро одухотворени техни портрети, защото всички имат лица и сякаш чакат по-добри дни, в които да заживеят пълноценно. Занимава го съхраняването на паметта за тях, което за един художник е много лесно. 
Отбелязва, че същата тъжна съдба имат и много красиви сгради във Варна, които съчетават аристократична осанка с обреченост. Също както в неговите графики, много от тях са покрити със завеси, зад които се таи надежда да им бъде даден нов живот. 
Изложбата на графика съдържа още два цикъла, изпълнени с техниките офорт и акватинта - „Пътуване“ от 2019 г., който е библиофилско издание, и „Забравени думи“ от 2021 г., който носи носталгия към миналото и послания как да запазим стойностните неща в забързаното време, в което живеем. Художникът счита обаче, че трябва да съхраняваме спомените, а не да оставаме в миналото, защото е важно да се адаптираме в нашия свят. 
Доц. Димо Колибаров има десетки самостоятелни изложби и участия в международни експозиции, сред които в Музея на графиката в Батщебен, Германия, Музея на графиката в Истанбул, Галерия „Виктор Емануил“ в Милано, Италия, както и в Япония, Белгия, Антверпен. Има награди за малък формат в Милано, за екслибрис в Пекин, от Международното триенале на графиката в Битоля, от Националната изложба „Приятели на морето“ в Бургас, Международното биенале на графиката във Варна, Гран при на Международното триенале „Mini Print” в Токио. Бил е председател на журито на екслибрис конкурси във Варна.