Никола Илиев е сериозно момче, което мисли само за футбол, казва в интервю за „Спортал“ личният му мениджър Калоян Иванов.
Агентът разказва, че веднъж отишъл да гледа мач между юношите на „Ботев“ /Пд/ и ЦСКА с идеята да се запознае отблизо с качествата на млади футболисти. Вниманието му обаче мигновено било приковано от 15-годишния тогава русенец. Малко по-късно се разбрали да стане негов импресарио.
Твърде любопитно звучи и историята с дошлия в Пловдив скаут на „Интер“ /Милано/, където Никола играе сега и прави фурор във всеки мач.
Италианецът седнал на трибуните, а в края на първото полувреме казал внезапно, че ще си тръгва, тъй като иска да хване самолета за родината си. На въпроса защо не догледа мача, скаутът отговорил: „За 45 минути видях това, което исках да видя“.
Така набързо се стигнало до договора с „Интер“.
Калоян Иванов разкрива, че Никола не допуска много хора до себе си и че не обича да говори пред журналистите /от много близък до нашия вестник източник знаем, че след интервюто, което даде за „Утро“ и което съвпадна с четирите му гола във вратата на „Виктория“ /Пилзен/, водещи родни медии започнали да търсят ден и нощ връзка с него. Илиев обаче отговорил, че вече дал едно интервю и няма нужда от други/.
„Той се доверява на семейството си, на свой голям приятел /този човек е от Русе, не желае да се афишира пред медиите, но помогна на „Утро“ за контакт с Никола/.
Мениджърът добавя още, че Илиев често тренира вече с първия отбор на „Интер“. „Поне три пъти в седмицата“, казва Иванов.
Според него с тази пълна отдаденост на футбола, техническите и физическите си качества плюс безспорната си скромност и подплатена с голям потенциал амбиция Никола Илиев върви по възможно най-верния за всеки млад футболист път.
А русенският суперталант получи тези дни нова повиквателна от сръбския селекционер на националния ни отбор Младен Кръстаич.
Това доверие наистина означава много.