„Бях подготвен за турнира в Марибор и отплатата стана факт. Тренирах много здраво, бях на лагер на Белмекен с юношите, после в София с мъжете. Излязох в новата категория /63,5 кг/ на турнира в Пловдив, видях, че ми пасва идеално и отидох със самочувствие в Марибор. Исках да видя как ще се приспособя към нея при голяма конкуренция. Това е олимпийска категория, което е важно за мен“, заяви боксьорът на БК „Русе“ Радослав Росенов. Преди няколко дни той се завърна от Словения с титла в турнира „Световен тур“.
Росенов се надява, че към края на годината ще участва в Диамантената лига.
„Конкуренцията в нея наистина е много сериозна. Не съм се срещал още с много боксьори от тази категория. В Марибор играх в първия мач с европейския вицешампион, много добър боксьор, добре че имах физиката и психиката, за да спечеля“, каза Росенов.
В същото време президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински го обсипа с похвали.
„Нашите момчета в Марибор показаха много високо ниво срещу наистина класни противници. В категориите, както на Ясен /Радев/, така и на Радо Росенов и Рами Киуан имаше медалисти от големи първенства, опитни боксьори, но нашите се боксираха като професори. Показахме, че сме готови да се бием за олимпийски квоти“, каза Красимир Инински пред сайта на федерацията.