Кубрат Пулев ще е следващият съперник на Антъни Джошуа. Това обяви шефът на международната боксова федерация (IBF) Линдзи Тъкър. Причината е, че българинът се е изкачил до претендент номер 1 в ранглистата. Очаква се решението на Джошуа, който все още не е дал потвърждението си за такъв мач.

Междувременно Кобрата посети училище в немския град Любмин. Той направи демонстрация пред местните момичета и момчета и се включи в благотворителна инициатива по събирането на средства за онкоболни деца.

Кобрата проведе една боксова сесия, след което говори пред възпитаниците на учебното заведение за важните неща както на ринга, така и в живота. Той им показа как да се защитават и се опита да им обясни, че е изключително важно да не спират да се движат по време на схватка.

„Работата с краката е всичко. Ако се вдървите и спрете, мачът приключва”, каза българинът.

Част от младежите се престрашиха да направят спаринг с европейския шампион. Една от ученичките - Ане-Марие, разкри, че дълго ще помни срещата си с Пулев, но не е сигурна дали родителите ѝ ще повярват, че се е боксирала с него.

Кобрата помогна за събирането на средства за онкоболни деца от съседния град Гайфсвалд, като дари 500 евро и много подаръци, направени лично от него.