Дисциплинарната комисия към БФС лиши от права за един мач футболиста на „Дунав“ Никола Колев. Заради натрупани 5 жълти картона той бе глобен и със 75 лева.
Наказанието на Колев е сериозен удар по отбора, защото практически старши треньорът Людмил Киров остава без разиграващ халф, а и по принцип полузащитниците, с които разполага, се броят на пръсти. Като погледнем кой може да свърши работа в средата на терена, погледът се спира основно върху Диян Димов.
„Ще дадем всичко за добра игра срещу „Струмска слава“ и без Колев. Събраха се и много контузени футболисти. Ще се опитаме да възстановим до събота и Мирослав Будинов“, каза за „Утро“ техническият директор на“Дунав“ Светлин Симеонов.
Той добави, че без това бройката на играчите е ограничена след напускането на Василен Марков и Преслав Петков.
„Никой не ги е гонил, те решиха да си тръгнат сами. Аз лично нямам обяснение защо постъпиха така. Важното сега е да избутаме мачовете срещу „Струмска слава“ и „Спартак“ /Плевен/, като добавим точки към актива си. През зимата ще го мислим. Имаме разговори за привличане на четирима-петима футболисти. Става въпрос за хора с опит“, обясни Симеонов.
А Съдийската комисия към БФС прати елитния рефер Иво Андреев за главен арбитър на съботния двубой срещу „Струмска слава“ в Радомир. Само преди два кръга този човек се забърка в страхотен скандал на мача в Разград между „Лудогорец“ и „Ботев“ /Пд/. Пловдивчани вкараха ранен гол, но той бе отменен след намесата на ВАР.
Положението изглеждаше повече от абсурдно. „Канарчетата“ откраднаха топката в средата на терена, загубилият я футболист на „Лудогорец“ не поиска фаул и тръгна да преследва Елвис Ману, който асистира за попадението. Докато ботевци се радваха, Андреев и хората от ВАР-а върнаха ситуацията няколко секунди назад, за да установят, че... Ману бил извършил нарушение.
Последва бурна реакция от щаба на „Ботев“ със специална декларация, но в БФС се трогнаха дотолкова, че, ето -  Иво Андреев отново е в играта!