Президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изтъкнати дейци в сферата на културата и науката, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Церемонията ще започне утре в 10:30 часа в Гербовата зала в президентството.
Държавният глава ще връчи отличието на проф. д.б.н. Диана Петкова за нейните значими заслуги към образованието и науката. Почетният знак е и за цялостния принос на проф. Петкова за развитие на науката и Съюза на учените в България.
На церемонията ще бъде отличен доц. д-р Георги Паскалев Сафев за цялостния му принос в развитието на българското медицинско образование и по повод неговата 80-годишнина.
Румен Радев ще удостои с Почетния знак на държавния глава арх. Костадин Сандев за приноса му в градоустройството на Благоевград и Банско и във връзка с неговата 75-годишнина.
За изключителния му принос към българската култура и духовно развитие и по повод неговата 100-годишнина държавният глава ще удостои Анжел Вагенщайн. Отличието ще бъде получено от неговата внучка Жаклин Вагенщайн.
Анжел Вагенщайн получи в Деня на народните будители наградата „Златен век“. На церемонията в галерия „Средец" присъстваха по-голяма част от наградените 39 личности от сферата на културата, науката и изкуството. През септември Вагенщайн получи Специалната награда на Столична община за цялостен принос в областта на културата.