Повече от шест години, след като изигра последния си мач в Националната баскетболна асоциация, 11-кратният участник в "Мача на звездите" Крис Бош получи финалния си фиш със заплата от Маями Хийт.
Кариерата на Бош приключи през февруари 2016 година, когато в кръвта му бяха открити съсиреци. Повече от година двукратният шампион с Маями се надяваше да се завърне в игра, но така и не получи медицинско разрешение да възстанови професионалната си кариера.
На 15 ноември 2017 година Бош се споразумя с ръководството на Маями Хийт да получи разсрочено оставащите малко над 52 милиона долара от петгодишния контракт, който подписа през 2014 година. Сделката беше на обща стойност 118 милиона долара.
Така през последните шест години бившият център получи 120 вноски (по два пъти всеки месец) от по 434 393 долара. Последния от тези чекове Бош получи днес, 1 ноември.
Сделката, която баскетболистът сключи с Маями, е сравнима с тази, която договори бейзболистът Боби Бония с Ню Йорк Метс. Той бе освободен от тима през 1999 година, като трябваше да получи още 5,9 милиона долара. Вместо да му дават парите наведнъж, нюйоркчани му предложиха вариант, в който ще му изплащат по 1,19 милиона долара на всеки 1 юли от 2011 до 2035 година.