Седем военни паметника в областта ще бъдат ремонтирани и почистени с отпуснатите от служебното правителство 19 600 лева. Сумата е четвърта по големина сума от отпуснатите за тази цел средства на регионите в страната, съобщи областната администрация.
Парите ще бъдат разпределени между общините Ветово, Две могили, Сливо поле, Русе и Ценово. 
На територията на община Ветово ще бъдат ремонтирани два паметника в в самия град и в село Кривня. Единият увековечава паметта на загиналите в Балканската и Първата световна войни, а другият на отдалите живота си във войните в периода 1885-1918-а. Общата стойност за ремонта на двата паметника възлиза на 5400 лева.
В община Две могили ремонт ще бъде извършен на паметника на загиналите за родината, намиращ се в село Кацелово. За него са предвидени 2700 лева.
За 1800 лева ремонт ще бъде направен и ремонт на паметните плочи на загиналите в Първата световна война, Балканската и Междусъюзническата войни от село Малко Враново, община Сливо поле.
Най-много средства са осигурени за ремонт и почистване на Мемориала на загиналите във войните в село Ценово. Предвидената сума възлиза на 5700 лева.
В община Русе също ще бъдат ремонтирани два паметника на загиналите в Балканската и Първата световни войни в Мартен и Николово. За тях са осигурени 4000 лева, като над половината от средства или 2500 лева ще отидат за паметника в Мартен, който е в по-лошо състояние.