Община Генерал Тошево ще получи 2 702 195 лева с ДДС за пълна рехабилитация на общинска отсечка с дължина около 5,4 км, която свързва път II-29 (Добрич – Генерал Тошево) със с. Петлешково през с. Пленимир,  съобщават от местната управа на сайта си.
Ремонтът предвижда фрезоване на асфалта, полагане на трошенокаменна настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт, всеки от които е с дебелина четири сантиметра. След приключване на тези дейности ще бъде положена маркировка и ще се монтират нови пътни знаци, се посочва в съобщението.
С Решение №711 на Министерския съвет от 30 септември е одобрен списъкът на инвестиционните проекти на отделните общини по приоритети и направления за целево финансиране. Сред предложенията е и проектът за ремонт на въпросната отсечка на обща стойност 5 404 390 лева. Преди дни, на 26 октомври, Община Генерал Тошево подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за частично финансиране в размер на 50 процента от общата сума, допълват от местната управа.