Първенство на България, среща от 16-ия кръг в efbet Лига:
Пирин (Благоевград) – Локомотив (Пловдив)                     0:0
Жълти картони: Андрей Йорданов, Мартин Смоленски (Пирин) , Евандро, Тодор Павлов (Локомотив Пловдив)
Главен съдия: Волен Чинков (София)
Стадион Христо Ботев: 2200 зрители
Състави:
Пирин (Бл): Янко Георгиев (31 – Максим Ковальов), Чебраил Макрецкис, Николай Бодуров, Петър Занев (88 – Китан Василев), Христофор Хубчев, Славчо Шоколаров, Иван Тасев, Радослав Цонев, Андрей Йорданов, Преслав Йорданов (16 – Станислав Костов), Мартин Смоленски  (88 – Емил Янчев)
Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш, Матеуш Силва, Райън Бидунга (46 – Тодор Павлов), Луан, Йосип Томашевич, Пиер Зебли, Бирсент Карагарен (65 – Александър Василев), Димитър Илиев, Джовани, Бабакар Дион (21 – Евандро), Преслав Боруков (56 – Ивайло Димитров)
 
Пирин (Бл) и Локомотив (Пловдив) завършиха 0:0 в първата среща от 16-ия кръг на Първа лига. Двата отбора направиха прекалено малко, за да стигнат до победата, ударите и положенията липсваха в огромни периоди от мача.
Срещата беше дебют за новия треньор на домакините Христо Янев, който през седмицата пое работата. Преди срещата те бяха на предпоследното 15-о място в класирането само с 8 точки, а сега те остават на същата стъпка, но вече с 9. Дебют направи още един човек с фланелката на орлетата и това е вратарят Максим Ковальов, който влезе по принуда на мястото на контузения титуляр Янко Георгиев.
Първата интересна ситуация дойде в 14-ата минута, когато Андрей Йорданов влезе в наказателното поле, падна на земята, домакините искаха дузпа. Но съдията спря играта заради засада.
В следващите минути локомотивци държаха повече топката, създаваха атаки, но така и не стигнаха до точен удар. Два пъти Преслав Боруков опита да комбинира, свали топката, но нямаше кой да  отиграе. Самият той отново не получи прилични подавания от фланговете. Пиринци пък трябваше да направят две принудителни смени още до почивката, като загубиха опитните Преслав Йорданов в атаката и Янко Георгиев на вратата. В края на мача Христо Янев трябваше да направи и трета смяна, тъй като сериозно пострада и Петър Занев.
И въпреки това, най-чистата ситуация за този период от мача дойде във 2-ата минута на добавеното време. Мартин Смоленски отне топката и подаде на Цонев, който с едно докосване намери включващия се на скорост Станислав Костов. Опитният нападател напредна, вратарят Хоркаш излезе да го срещне, но ударът му мина край гредата. Така двата отбора приключиха частта без нито един точен удар към вратите.
През второто полувреме двата отбора опитаха да живнат в играта си, но чак в 60-ата минута Джовани затрудни максимално Ковальов на вратата на домакините. Ударът му от фаул беше избит от стража, топката облиза гредата и излезе в ъглов удар. Секунди след като се появи на терена, Александър Василев можеше да даде преднина на Локомотив, но вратарят внимаваше и изби удара му.
Пирин имаше шанса да открие резултата в 78-ата минута, но ударът на Николай Бодуров с глава беше спасен от вратаря Динко Хоркаш. Само секунди по-късно в същата ситуация попадна Бидунга, който се размина с гола.
6 минути преди края на срещата тежко пострада един от опитните играчи на Пирин и бивш национал Петър Занев. След изпълнение на ъглов удар за неговия отбор, той подгони топката към страничната линия, но удари лошо главата си в земята при сблъсъка с Евандро.
Вторият вратар на домакините имаше късмета да застане на пътя на топката при центриране от корнер на Джовани, след като тя се отби последователно в Тодор Павлов, Ивайло Димитров и Димитър Илиев. Така можеше да се стигне до случаен гол, но украинският вратар на Пирин спаси.