Под  надслов  "Старият видински пазар" малчуганите от видинските детски градина (ДГ)„Русалка” и филиал „Здравец“ бяха част от весел празник. Момчета и момичета от всички възрасти пресъздадоха атмосферата на съботния видински пазар, който съществува от векове, видя репортер на БТА.  Празникът се проведе в двора на детска градина „Русалка“, който бе  подреден като истински есенен пазар, украсен с много цветя, предлагащ плодове и зеленчуци, домашно приготвени продукти. В подготовката на „Старият видински пазар“ участваха учители, служители и родители на децата от ДГ „Русалка“ и филиал„Здравец“.
С песни и стихчета, танци и  диалози, изпълнения на музикални инструменти пресъздадоха атмосферата на видинския пазар, разказаха за  обичаите, традициите и ценностите на хората в миналото. Продаваха и купуваха плодове и зеленчуци, и всякакви предмети, предлагаха кравайчета и боза, печена тиква и мляко. Актьори заедно с децата бяха и техните учителки. 
Децата от различни групи бяха облечени в народни носии и в дрехи, типични за градските жители от една отминала епоха. Една част от костюмите, с които се представиха малчуганите, са закупени със средства в рамките на проект „Заедно за по-добър живот“, който Община Видин изпълни по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.
Празникът се превърна  в жизнерадостна  театрална постановка за малки и големи.