Александър Томов е носител на наградата „Димитър Ненов“ от Седмото издание на Международния конкурс за млади пианисти в Разград. Той спечели отличието за най-добро изпълнение на творба на родения в лудогорския град композитор.
Призът беше присъден от петчленно международно жури с председател проф. Пламен  Джуров. Награждаването и галаконцертът на лауреатите на конкурса се състояха снощи в залата на Разградската филхармония. Първо място журито отреди на Николай Маринов. С второ място беше отличена Дарина Дикова, а трета награда журито присъди на Карла Згойфо от Италия.
Маестро Джуров заяви, че за него е приятно задължение да сподели единодушното задоволство на журито от високото професионално ниво на всички участници в конкурса. „Четирите дни на конкурса бяха много интензивни, особено за участниците. Надявах се обаче, че повече хора ще проявят интерес към различните турове на музикалния форум, защото така се проследява, което е рядка възможност, как един и същи човек със сходен репертоар израства или се затруднява в процеса, как се създава музиката, музикалната интерпретация“, посочи проф. Джуров.
Той каза топли думи за оркестъра, като посочи, че едно от тайнствата на този конкурс е именно изпълнението с оркестър. 
Приветствие и благодарности към участниците и журито отправи зам.-кметът на община Разград Добрин Добрев. „Нека житейският ви и творчески път да имат такава светла диря, каквато имаше бележитият ни съгражданин Димитър Ненов, а животът ви да бъде хармоничен като симфоничното изкуство“, се обърна към младите пианисти Добрев, а на журито благодари за търпението, труда и оценките. Зам.-кметът честити и 100-годишнината от основаването на Разградския симфоничен оркестър, отбелязана по време на международния конкурс за млади пианисти.
 „Изключително съм щастлив и благодарен на организаторите и на журито. За мен е чест и признание да спечеля тази награда точно в родния град на Димитър Ненов“, каза за БТА носителят на голямата награда от конкурса Александър Томов. Преди дни за БТА младият пианист сподели, че за културния живот в страната трябва да се говори повече, а проблемът с празните концертни зали може да се реши с по-голяма реклама на културните събития.
Международният конкурс за млади пианисти беше организиран от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов” към Театрално-музикалния център, Община Разград, Регионалния исторически музей с къща-музей „Димитър Ненов” и Министерството на културата.
В надпреварата за наградите на конкурса участваха девет млади пианисти от България, Италия и Гърция. По регламент творческият форум се проведе в три тура. Част от музикалното събитие бяха откриване на документална изложба „100 години Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ и клавирен рецитал на Венета Нейнска.