Допълнителни средства от бюджета на община Бургас ще се използват за проекта по обновяване на главната улица при входа на кв. „Лозово“. На днешното си редовно заседание общинските съветници гласуваха положително докладната записка, внесена от кмета на общината Димитър Николов за пренасочване на средствата. 
Сумата е в размер на 960 200 лева – пари, които постъпиха в местната хазна в края на юли тази година по одобрен допълнителен трансфер за увеличение на целевата субсидия за капиталови разходи.
„До момента общинската администрация е вложила 1 млн. лева по обект “Изграждане на нова улица с велоалея, кв. Лозово, Бургас“. Плановете са дейностите да приключат до пролетта на следващата година с полагането на асфалта през април или май“, каза за БТА инж. Чанка Коралска, заместник-кмет по въпросите на строителството, инвестициите и регионалното развитие в община Бургас. 
Отсечката, която според Коралска все още фигурира в картите на Регионалното министерство като общински път, а не улица, свързва квартала с главния път Бургас – кв. „Долно Езерово“. Очакванията са след ремонта да се създаде по-удобна и бърза връзка на нарастващия брой предприятия в „Лозово“ с останалите части на града. 
„Основната цел на проекта е насърчаване на инвестиционната активност и подобряване на икономическия потенциал на град Бургас, чрез подобряване на инфраструктурата. Това ще подпомогне  инвеститорите в региона в осъществяване на икономическата им дейност, както и ще улесни ежедневните трудови пътувания на жителите на квартала до работните им места. На територията на кв. Лозово има работещи производствени предприятия, търговски и складови бази. Ще се подобри транспортното обслужване на жителите на кв. Лозово и предприятията на територията на квартала“, пише в мотивационната част на докладната записка на кмета Димитър Николов. 
По думите на инж. Коралска в кв. "Лозово" вече се работи, като е изградена част от съпътстващата дъждовна канализация на улицата. В края на тази седмица трябва да започне работата и по водопровода. С приключването на проекта ще се осигури и велосипедна връзка с нова велоалея.