Изложба с пластики на скулптора Диана Тончева и на двама нейни приятели, които представят творби от приложното изкуство, е подредена в артцентър "Къща на художниците" в Плевен. 
Познатата на плевенчани със своите изящни пластики Тончева сега показва двайсет свои творби от бронз. "В тази изложба Диана отново е различна, нова, неповтаряща се. Нейните пластики ни разказват за природните състояния, за човешките състояния и настроения, за огъня в нас и музиката", каза за БТА Татяна Любенова, уредник на артцентъра. "Творбите й излъчват особено интелектуално мислене, което се материализира чрез пластиките ѝ", добави тя.
В експозицията са представени и двама творци, поканени от Диана Тончева, за да покажат своето изкуство. Това са Иво Даскалов и Анелия Тодорова. 
Иво Даскалов участва с ръчно изработени предмети като мастилници, перодръжки, писалки от различни видове дървесина, сребро, мед, полускъпоценни камъни и керамика. Той има няколко участия в различни форуми, където е представял свои уникални творби - през 2019 г. във Великобритания; в Шестото международно биенале на църковните изкуства във Велико Търново; през миналата година се представя в Биенале в Корея, а през тази в Италия.
Впечатление в изложбата правят и двете миниатюри на Анелия Тодорова – "Моят дом" и "У дома". "Със своите творби, представени в нашата експозиция, Анелия ще върне посетителите на изложбата в детството, ще им създаде уютно настроение, за да се почувстват обновени и заредени с положителна енергия и емоция", отбеляза Любенова.
Изложбата може да бъде разгледана до 9 ноември.