Доклад относно определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на един километър пробег на територията на Столичната община за 2023 г. предстои да бъде разгледан на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС), според дневния ред, публикуван на сайта на съвета. Вносители са председателят на транспортната комисия Карлос Контрера, заместник-председателят ѝ Зафир Зарков, както и Иван Таков, заместник-председател на комисията по финанси и бюджет. 
В доклада е заложено 15% увеличение на минималните и максималните тарифи на такситата. Въпреки че от бранша настояваха за 20% по-скъпа услуга, таксиметровите фирми и водачи прекратяват протестните си акции в София.
Общинският съвет ще обсъди и предсрочното освобождаване на Борислав Иванов като заместник-председател на СОС и председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност. В мотивите си председателят на СОС Георги Георгиев, вносител на доклада, посочва, че "напоследък станахме свидетели на действия и поведение от страна на г-н Иванов, грубо уронващи престижа на СОС като орган на местното самоуправление на територията на Столична община и представляващи неуважение към приетите от Съвета решения". Става въпрос за опита на Иванов да премахне от фасадата на Столичната община украинския национален флаг, който бе поставен там като символ на съпричастността към украинския народ, след като Украйна бе нападната от Русия. Георгиев посочва, че Борислав Иванов нееднократно предприема действия по нарушаване на обществения ред на територията на сградата на Столичната община.
Заместник-кметът по култура и образование Мирослав Боршош е вносител на доклад, който също ще бъде обсъден от СОС, за откриване на нова детска градина 131 в район "Триадица". Ще бъдат приети 46 деца в две яслени групи и 162 деца в шест градински групи. В "Триадица" функционират осем общински детски градини, като само в три от тях има яслени групи.