Политическият скандал с Локомотив (Пловдив) днес взриви фенската маса. Припомняме, че ръководството на клуба освободи административния директор Атанас Узунов, който по-късно заяви, че излиза в отпуск, а след това напуска. Причината за раздялата с кума на Христо Стоичков е обвинение във влияние върху привържениците, които да участват в политически действия срещу правителството.

В днешния късен следобед над 40 полицаи окупираха стадион "Локомотив" в парк "Лаута" заради събиращи се фенове на "смърфовете". Четири патрулни автомобила и един джип са на мястото, за да предотвратят евентуални последици от страна на привържениците. Ръководството на Локомотив е представено от изпълнителния директор и финансист Диян Станев, който разговаря с ултрасите. Според информацията феновете на Локомотив (Пловдив) искат по категоричен начин да се разграничат от политическата обстановка в България.

''В 18:30 на стадиона, феновете на Локомотив Пловдив организират среща, на която да се реши какви действия ще се предприемат в създалата се ситуация! Всеки който милее за Локомотив, нека присъства!'', написаха феновете в социалната мрежа "Фейсбук".

Към 19:00 часа, полицията предотврати сериозен инцидент при пристигането на Диян Станев. По-късно той и част от феновете влязоха в залата за пресконференции, за да разговарят.