Позитано 20“ се страхува от АБВ. Решението показва втвърдяване на левицата. Това е първият коментар на лидера на движението Георги Първанов пред "Хоризонт", след като бе оповестено решението на Националния съвет на БСП за изключване на партийни членове, свързани с Движението АБВ.

На "Позитано" има голям страх от това, което прави АБВ, от разширяването на пространството, на доверието около нас, от подкрепата и затова предприемат мерки, чийто ефект единствено е все по-голямо втвърдяване на ядрото на избирателите на левицата. Ние се опитваме да разширяваме кръга. Не познавам в историята случай някой да тръгнал с устава напред, с организационни документи да е спечелил избори, коментира Георги Първанов.

Според него изключването не би могло да бъде оправдание за прегрешенията на левицата: Това не може да бъде оправдание за прегрешенията на кръга около сегашния председател, които направиха партията заложник на чужди интереси, външни за БСП, на национални интереси, свързани с корпоративни интереси. Така че там истинската причина да я търсят социалистите и истинските привърженици на лявата идея, в тази посока.

На въпрос защо преди няколко седмици БСП каза, че снема политическото доверие от предпочелите АБВ и няма да изключва никого, а сега това се е променило, Първанов отговори: Какво се е променило оттогава досега? Абсолютно нищо. Това прави решението много жалко, би било дори и смешно, ако не беше толкова жалко.