Повече от 10 000 служители на силите за сигурност ще следят за поддържането на безопасността и сигурността по време 40-ата и 41-ата среща на върха на АСЕАН, както и на свързаните с тях срещи, предаде АКП за БТА.
Събитията ще се проведат в периода 8-13 ноември 2022 г. в Пномпен. Агенцията се позова на генерал-лейтенант Чай Ким Кхоун, заместник-генерален комисар и говорител на националната полиция. Той подчерта, че главният комисар на полицията обръща голямо внимание на тази приоритетна задача.
Генерал-лейтенантът каза, че част от служителите са получили допълнително обучение и са придобили нови отбранителни умения. Силите за сигурност в Камбоджа сътрудничат добре със специализираните сили от други страни като Интерпол, Асеанапол, ФБР, както и с полицейските сили на Сингапур, Япония, Виетнам, Китай, Австралия и така нататък.
Камбоджа също получи подкрепа под формата на техническа помощ и установи сътрудничество в обмена на информация за сигурност от Япония, Китай и Виетнам.
Досега Камбоджа е подсигурила мерките за безопасност за осем важни срещи, свързани с АСЕАН, включително 55-ата среща на външните министри на АСЕАН и срещата на икономическите министри на организацията.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с камбоджанската агенция АКП)