Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, началник отдел "Счетоводен", подписаха споразумение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството относно предоставяне на трансфер  на общината в размер на над 1,2 милиона лева. Това съобщават от общинската администрация.
Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени реконструкция на ВиК мрежа в ж. к. „Младост“. 
„Трансферът, който идва в срок от десет дни, дава възможност да се дофинансира започналата реконструкция на квартала“, уточни Корнелия Маринова.
От Общината припомниха, че ремонтът в най-големия квартал на града започна в края на лятото на 2020 година. Старата водопроводна мрежа в квартала беше около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаеше от ремонт и доизграждане на някои участъци, като общата дължина на водопроводната мрежа да достигне 11,6 километра. 
В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.
От администрацията съобщиха за БТА, че в предходен транш от регионалното министерство са били отпуснати други 1,2 милиона лева за подмяна на водопровода в квартала.