Д-р Лилия Георгиева от отделение „Неонатология“ бе избрана за Лекар на годината на Университетска болница „Канев“ за 2022 г. в шестото издание на инициативата „Златни ръце, добро сърце“. Близо 2500 пациенти и служители на болницата дадоха своя глас на официалната фейсбук страница и на електронната поща за най-голямото здравно заведение за лекарите, които са ги впечатлили с професионализма и са ги трогнали с човечността си. Резултатите по традиция се отчитат в Деня на българския лекар - 19 октомври.
Освен уважението на пациентите и техните близки, д-р Лилия Георгиева получи награда, грамота и почетен плакет на болницата от изпълнителния директор Иван Иванов.
Д-р Георгиева бе призната от пациентите, като лекарят който ги е впечатлил с професионализъм и внимание. Работата и изисква не само постоянна грижа за най-малките, но най-борбени пациенти в УМБАЛ „Канев“ - недоносените бебета, но и към техните родители, които преминават през труден период, докато техните рожби са под грижите на специалистите в отделението по неонатология. Д-р Георгиева е част от екипа на Университетска болница „Канев“ от 2006 година.
По повод вчерашния празник проф. д-р Пенчо Косев от Клиниката по ортопедия и травматология получи почетна грамота и плакет на УМБАЛ „Канев“ за цялостна дейност, издигаща престижа на лечебното заведение.
Много номинации получиха и следните лекари:
1. д-р Петър Зарзаланов - отделение „Акушерство и гинекология“;
2. д-р Огнян Игнатов - началник на отделение „Неврохирургия“;
3. д-р Ивалина Граматико ва - отделение „Акушерство и гинекология“;
4. д-р Венцислав Георгиев - началник на отделение „Урология“;
5. д-р Ева Цонкова - началник на отделение „Педиатрия“;
6. д-р Боян Атанасов - отделение „Акушерство и гинекология“;
7. д-р Надежда Иванова - отделение „Акушерство и гинекология“;
8. д-р Маргарита Георгиева - началник на отделение „Инфекциозни болести“;
9. д-р Йосиф Новаков - началник на Трето отделение по вътрешни болести, гастроентерология и хематология.