Стефан Стефанов работи от няколко години за „Дунав 8806“, но треньорският му път тръгна от родния му град Велико Търново. Специалистът, под чието ръководство Русе ликува с първата баскетболна титла на България, бе любезен да говори за читателите на „Утро“ в навечерието на мачовете от турнира за купата в старопрестолния град.

- Г-н Стефанов, ще наблюдавате ли двубоите във Велико Търново?
- Нямам да имам възможност да проследя полуфиналите, тъй като утре /днес/ отборът на „Дунав 8806“ при кадетките трябва да е на турнир в Търговище. В събота обаче ще съм на трибуните в Двореца на спорта и културата.
- Вие сте запознат с възможностите на финалистите, тъй като не пропускате нито един мач в Русе. Какво казва вашият анализ?
- На пръв поглед не личи силно изразен фаворит, но има важни тънкости, които отличават „Дунав 8806“ от „Монтана“, „Хасково“ и „Левски“. Нашият отбор бе в една миникриза, но според мене тя се дължеше на проблемите с болни и контузени баскетболистки. Сега тимът е в очевиден подем. Та за тънкостите... Предимството на „Дунав 8806“ е в отборната игра - както в защита, така и нападение. На практика тимът не зависи от една-две състезателки, защото всяка от петицата може да нанесе удар в ключови моменти от срещата. Тази отборна игра ще е проблем за другите състави. Не казвам, че „Левски“, „Хасково“ и „Монтана“ са слаби тимове, но при тях се наблюдават много по-силни колебания - или започват силно, а после се сриват, или се случва обратното. Затова смятам, че „Дунав 8806“ е с крачка напред с по-стабилната си и равномерна игра.
- Значи, в събота вечерта Русе да очаква пета купа?
- Не искам да звуча толкова категорично, но работата отива натам. Логиката го подсказва със стила и тактиката на игра, със силната подкрепа, която „Дунав 8806“ ще има от своите фенове.