България е третата държава в света, а Русе - третият град в България, в който ще бъде представено уникалното изследване на Катрин Белтън за етажите на властта в Кремъл - „Хората на Путин“. В продължение на години авторката, дългогодишен кореспондент на „Файненшъл Таймс“ в Москва, провежда хиляди срещи и стотици интервюта с приближени руски олигарси, хора от службите и висшата администрация на руския президент. 
Този исторически труд дава ясен и задълбочен образ на схемата за издигане и управление на Владимир Путин. Откровените разкази на милиардери, като Роман Абрамович, Пьотр Авен, Михаил Фридман, Игор Сечин и на офицери от партньорски служби показват механизма за проникване в западните държави и прикриването на милиарди, източени от върхушката в Русия. Книгата разкрива факти за тясната връзка между службите, олигарсите и престъпния свят, които дават възможност на Путин да се превърне в заплаха за всички свои опоненти в Русия, а след това - и за целия свят. 
Книгата носи на Катрин Белтън наградата за защита на човешките права на името на Сергей Магнитски през миналата година. 
Автентичният разказ за властелина на Кремъл предизвика остра реакция у някои от най-богатите представители на руската олигархия, но това още повече увеличи интереса на публиката към 7-годишния труд на автора. Първият тираж на книгата на българския пазар е почти изчерпан и вече е подготвен втори. 
Изданието ще бъде представено в Русе на 20 октомври от 18 часа в хотел „Дунав Плаза“ с участието на проф. Тодор Тагарев, доц. Георги Лозанов и създателя на поредицата „Власт и отговорност“ - Свилен Спасов. Водещ ще бъде журналистът Асен Григоров.