Да вкарат в ред и изправност канализацията на къщата и тоалетната си на двора. На това бяха осъдени Б.К. и Т.А. от Районния съд, след като техен комшия вдигнал ръце от непрекъснатите наводнявания и смрад. Освен това собствениците на имота ще трябва да покрият и 755 лева разноски по делото. Решението може да се обжалва.
Канализацията на проблемната къща и външна тоалетна била на около 50 години. Така мрежата нямала как да изпълнява основната си функция - да отвежда отпадните води до уличната канализация. Недоволният съсед обяснява пред съда, че водата от чешмата, която комшиите му ползват, се изтича в неговия подземен гараж, а водите от тоалетната - в стара септична яма в двора на границата между двата имота. В резултат той трябвало да търпи носещата се наоколо воня и да се примири с невъзможността да ползва пълноценно собствения си имот.
Назначено от съда вещо лице недвусмислено установило, че овехтялата система е повредена. На какво се дължал нейният отказ да функционира обаче, е спорно - едната страна казва, че отказът е заради изкопни работи на недоволния съсед, а според другата е следствие от амортизацията. В резултат от това неудобствата от течовете, които били системни и не се влияели от това дали навън се излива буря или пече слънце, отивали на главата на съседа Р.В.