Камбоджанското министерство на вътрешните работи и виетнамското министерство на обществената сигурност проведоха конференция за укрепване на граничната сигурност, предаде АКП за БТА. Конференцията се състоя във виетнамската провинция Тейнин.
Представителите на двете страни направиха оценка на двустранната координация в обмена на информация и борбата с престъпността в граничните райони, съобщава Виетнамската информационна агенция. Направени бяха и предложения за гарантиране на граничния ред и сигурност.  
Виетнамският заместник-министър на обществената сигурност генерал лейтенант Луонг Лам Куанг препоръча на полицейските сили по-активно да обменят информация за заговори и действия на вражеските сили, за престъпления (най-вече такива, свързани с наркотици), трафик на хора, и други. Целта е  предотвратяване и борба с трансграничната престъпност между Виетнам и Камбоджа.
Той също така призова полицията да увеличи патрулите и комуникацията за подобряване на осведомеността на жителите на граничните райони.
Главният комисар на камбоджанската полиция Нетх Савун, изрази надежда, че полицейските сили на Камбоджа и Виетнам ще продължат да си сътрудничат за укрепване на граничната сигурност и реда в дух на солидарност, приятелството и двустранно развитие.
Двете страни се договориха да засилят двустранните връзки, включително за опазването на границите, за да се осигури сигурност и безопасност през 2022 г., която е Година на Камбоджанско-виетнамската дружба. 
Камбоджа и Виетнам имат сухопътна граница, дълга 1000 километра, минаваща през 9 камбоджански провинции и 10 виетнамски.