„Роан-90“ е единствената фирма, подала оферта по обществената поръчка за консервация, реставрация и адаптация на Симеоновата къща на улица „Иван Вазов“ 15 в Русе, наричана погрешно и Семизовата къща. Както „Утро“ писа, за връщането на стария блясък на достолепната сграда Община Русе ще отдели над 1,5 млн. лева с ДДС.
Фирма „Роан-90“ е добре позната в града и има опит в ремонта на сгради паметници на културата, а липсата на конкуренция означава, че няма да се губи време в обжалвания, така че има шансове дългоочаквания ремонт да започне скоро. 
Предстои отваряне на ценовото предложение и проверка за допустимост, след което договорът за изпълнение може да бъде подписан. 
Красивата едноетажна сграда с площ от 1332 кв.м е построена през 1892 година. Автор на проекта е виенският архитект Лудвиг Майер с участието на инж. Едуард Винтер. Построена е за жилище на известния русенски банкер Стефан Симеонов, а популярното сред русенци име Семизова къща идва от неговия зет - адвокат Атанас Семизов, чието семейство обитава къщата в продължителен период. 
Сградата е архитектурна и художествена недвижима културна ценност от национално значение. Проектната разработка е изцяло съобразена с изискванията на културното министерство които са дадени още през 2015 г.