Дисциплинарната комисия към БФС спря правата за един мач на Василен Марков. Централният защитник на „Дунав“ получи два жълти картона на двубоя срещу „Витоша“ /Бистрица/ в Русе и ще пропусне поредната среща на отбора си. Марков бе и глобен със 75 лева.
Днес дунавци ще отпътуват за София, където ще нощуват, а утре ще излязат на Градския стадион в Своге за шампионатен мач срещу местния „Спортист“ /16 часа/. 
В групата е централният нападател и голмайстор на отбора Йордан Димитров, който заради получена контузия не взе участие в предишния двубой срещу „Витоша“ /Бистрица/ в Русе. 
„Чака ни много сериозен мач срещу коварен съперник. Нагласата ни е за победа, но няма да се разсърдя, ако направим и стратегическо реми. Не бива да губим този двубой в никакъв случай. Дани Димитров тренира на пълни обороти наравно с другите. Трайно контузен е само Мартин Костадинов. Теодор Костов няма да пътува с нас, защото страда от някакъв вирус“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Той добави, че е наясно как ще изглежда защитата в отсъствието на наказания Василен Марков.
„Няма никаква изненада, че на мястото на Марков ще играе Диян Димов. „Спортист“ разполага с високи хора в атака като Диков, така че ни трябват ръстови хора в отбрана“, обясни старши треньорът. 
В другите мачове от кръг номер 12: днес - „Витоша“ /Бистрица/ - „Марица“ /Пловдив/. Утре - „Етър“ /Велико Търново/ - „Добруджа“ /Добрич/, „Монтана“ - „Созопол“, „Беласица“ /Петрич/ - „Литекс“. В неделя - „Миньор“ /Перник/ - „Спартак“ /Плевен/, „Ботев 2“ /Пловдив/ - „Янтра“ /Габрово/. В понеделник - ЦСКА 1948/2/ - „Струмска слава“ /Радомир/. Вторник, 11 октомври - „Крумовград“ - „Лудогорец 2“.