Общинският съветник от групата на "Демократична България" Марта Георгиева поиска днес от председателя на Столичния общински съвет (СОС) да осигури за общинските съветници, а може би и за администрацията на Столичната община, поименни брандирани бутилки с логото на "Софийска вода" за многократна употреба.
Идеята e по време на сесия общинските съветници да си пълнят бутилките с вода от чешмата, а не, както е сега, да им се дава бутилирана вода в пластмасови бутилки, обясни Георгиева. Тя каза, че е говорила с директора на "Софийска вода" с молба да изработи за общинските съветници брандирани бутилки, на които да пише "Софийска вода", което да е добър пример за гражданите и да показва, че софийската вода е много добра за пиене. Георгиева каза, че новите бутилки ще са за сметка на общинските съветници, а не на общината.
Според председателя на СОС Георги Георгиев това обаче не е удачно решение, като той вече е уведомил за това директора на "Софийска вода". "Диспенсърът за вода е пред залата и всеки може да си купи какъвто съд иска и с него да пренесе и да си осигури дажбата, жизнено необходима по време на заседанието на СОС", заяви Георгиев. Нека да не харчим парите на софиянци за това, посочи той.
По повод качеството на питейната вода председателят на СОС каза, че в работна група с представители на общинските съветници от ГЕРБ се обсъжда възможността питейната вода да се предлага в заведения. Предстоят обаче консултации в общинския съвет, с представителите на бизнеса, преди да реализира идеята.