Юрий Вълковски разказва за седемте си месеца като заместник-министър на културата днес. Събитието може да се посети на живо, на ул. "Ген. Гурко" 21 или чрез онлайн във Фейсбук.
"Събитието е подходящо за всеки, който се интересува как функционира Министерството на културата и как изглеждат проблемите на културата видяни отвътре. Ще споделя наблюдения върху ресорите и задачите, за които пряко отговарях, включително международно сътрудничество, национален фонд "Култура", норвежката програма, финансиране на фестивали и събития, библиотеки и подкрепа на съвременната литература, читалища и нематериално културно наследство, плана за възстановяване и развитие, проекти на МК по оперативните програми, разработване на Национална стратегия за развитие на културата", разказва Вълковски. 
Той заявява готовността си отговаря на въпроси по всяка една тема, свързана с работата на МК, за която има информация и може да даде адекватен отговор. "Целта на срещата е не толкова да се отчета пред културния сектор, въпреки че смятам, че това е мое задължение, но най-вече да поговорим за това какви реформи са необходими в културния сектор и какви промени са необходими в управлението на културата, за да функционира тя по-добре.Събитието е непартийно и предпочетох да го направя след изборите", допълва Юрий Вълковски.