Русенската компания „Еушипмънтс.ком“ АД (euShipments.com) бе класирана на второ място в категорията за иновативни услуги на Forbes Innovation Forum&Awards 2022. Това е първото издание на „Форбс Бълария“, което оценява и награждава иновациите в бизнеса.
Церемонията по награждаването се състоя в „София Тех Парк“ в присъствието на стотици лидери на най-иновативните компании в България. „Форбс“ отличи участниците в три категории - Социална иновация, Продуктова иновация и Иновативна услуга.
От името на „Еушипмънтс.ком“ наградата получи главният изпълнителен директор Светлозар Димитров.
„Говорим за иновации, но никой не е казал на кого дължим тези иновации. Всяка от наградените днес компании го дължи на своите клиенти. Искам да благодаря на нашите клиенти. Те ни карат да бъдем все по-иновативни, да предлагаме нови решения за техните онлайн магазини и да доставяме повече и по-конкурентно в целия ЕС“, заяви Димитров.
„Форбс България“ е част от най-голямата бизнес медия в света, „гласът на предприемаческия капитализъм“. Както заявяват организаторите, Innovation Forum&Awards е предназначен за компании, които познават клиентите си и са изградили бизнеса си върху потребителския опит, а не върху желанието за бързи печалби.
Русенската компания „Еушипмънтс.ком“ е лидер в предоставянето на цялостни куриерски, логистични и фулфилмънт решения за електронни търговци от България и Централна и Източна Европа. Ключовото й предимство е иновативният логистичен софтуер, който дава възможност да се използват над 600 метода за доставка - от складове, от адресите на онлайн магазините или чрез така наречените Injection points, с достъп до най-популярните мрежи PUDO и Parcel Locker.
Тази година „Еушипмънтс.ком“ привлече външно инвестиране от фонда BlackPeak Capital, която ще вложи в компанията до 7,5 млн. евро.