Петокласници от Средно училище „Св. св. Паисий Хилендарски" във Върбица започват двугодишно обучение по програма „Детско полицейско управление", съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.
Учениците ще се запознаят със структурите на полицията и с основните дейности на служителите й. Ще бъдат научени да се справят с различни житейски ситуации. В обучението им ще се включат полицейски служители, инструктори по полицейска лична защита, пожарникари, представители на съда, прокуратурата и Българския Червен кръст. 
Целите на програмата са ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решение в определени ситуации, повишаване доверието в полицията, изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност, отбелязват от пресцентъра на полицията в Шумен.
Както БТА съобщи, деца от клуб „Млад полицай“ към Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен през август пък приключиха успешно едноседмично обучение, при което полицаи ги запознаха с работата си.