"Емаг Венчърс" (eMAG Ventures), собственост на "Данте Интернешънъл" (Dante International), инвестира още 6,5 милиона евро в компанията "Флип" (Flip) за телефони "втора употреба".
С това общата инвестиция става 8 милиона евро и прави възможно развиването на услугите на търговската платформа в Румъния, така и навлизането й в България, съобщава "Емаг Венчърс".
За по-малко от три месеца от стартирането на платформата в България над 2000 клиенти вече са се възползвали от услугите ѝ. Амбициите на Flip.bg са да събере повече от 20 000 потребители до първата си година у нас. Междувременно на румънския пазар повече от 100 000 клиенти са се обърнали към Flip, за да продадат или купят телефон.
Над 75 на сто от моделите, продавани чрез "Флип", са Айфон (iPhone). До момента най-търсените модели са iPhone 11 и iPhone SE 2020.
Телефоните, продавани във Flip.bg, се проверяват и реновират от специалисти чрез повече от 30 теста. Така устройствата получават втори живот, като разликите между тях и новите телефони са почти незабележими, за разлика от цените на реновираните телефони и тези на чисто новите, пише в съобщението. Клиентите, които поръчват сервизиран телефон от "Флип", могат да спестят до 40 на сто от цената на ново устройство и дават принос за опазване на околната среда с ползването на употребявани смартфони, посочват от компанията.