Петият албум на австралийската група "Файв секъндс ъв съмър" - "5SOS5" оглави британската класация и зае второ място в американската.
Квартетът Люк Хемингс, Ащън Ъруин, Калъм Худ и Майкъл Клифорд обещаваше албума на феновете си от началото на 2021 г. Издаде го в края на септември тази година.
Във "5SOS5" музикантите пеят за приятелството, за съзряването и любовта, напомнят за 10-годишнината си, предлагат поп вместо рока и фънка, с който са свикнали феkовете им. Хардрок липсва, както и инструменталните рифове.
В списъка с 19 песни няма ярки инструментални изпълнения, които групата често е предпочитала в предишните си проекти. Първата от 19-те песни в албума "Complete Mess" e за съзряването, "Easy For You To Say" е за грешки на младостта. Няколко са за миналото на музикантите. "Carousel" е за вихъра на славата. "Haze" е с денс елементи. Има оптимистични поп химни, като "Best Friends" и "Flatline" . Други - "Bad Omens", "Older" и "Take My Hand", са мрачни.
В новия албум Худ, Ъруин и Клифорд също се изявяват като певци. Досега солото беше предимно на Хемингс.
"5SOS5" е красиво изпипан албум, символизиращ 11-те години музикален опит на групата", пише в. "Индипендънт". "В "5SOS5" "Файв секъндс ъв съмър" се учат как да са щастливи", обобщава в. "Гардиън". "Всяка от тези песни има толкова различно и красиво значение. Харесвам текста на всяка песен", пише техен фен в коментар в Ютюб към песента "Bloodhound".
Групата "Файв секъндс ъв съмър" се образува в Сидни в края на 2011 г. Музикантите започват кариерата си в Ютюб. Международна слава им спечелва турнето с "Уан дайрекшън" през 2012 г. в началото на 2014 г. Първия си албум, който носи името на групата, издават през 2014 г. Той оглавява класациите в 11 държави. Следващата година излиза "Sounds Good Feels Good", а през 2018 г. "Youngblood". Те са първата австралийска група с три албума начело на класацията на Топ 200 на "Билборд". Четвъртият "Calm" издават през 2021 г. От 2014 г. са продали повече от 10 милиона албума и над 2 милиона концертни билета по света. Стриймваните песни на групата надхвърлят 7 милиарда.