Изборите са състезание. Ако направим аналогия с футбола, веднъж печелиш, друг път губиш, понякога съдията решава мача, но най-важното е да си постоянен, последователен, да си верен на идеите и на принципите си и да не подвеждаш хората, които са ти се доверили. А в политиката доверието се измерва в гласове. Това каза за „Утро“ единственият сигурен русенски депутат, който на 3 октомври спечели мандата си с преференции - Драгомир Драганов.
Областният председател на СДС събра 1121 лични предпочитания и измести втория в листата - областния председател на ГЕРБ Георги Кръстев. Той пък отстъпи с още една позиция, тъй като третото място бе заето от Кремена Славова. Сестрата на кмета на Бяла Димитър Славов събра с 20 преференции повече от него - 1093.
Подкрепата за Драгомир Драганов е от всички общини. Преференциите за него са разпределени така: от Русе - 519, от Две могили - 254, от Ценово - 170, от Сливо поле - 70, от Иваново - 45, от Бяла - 38, от Борово - 18 и от Ветово - 7. С тях при третата си кампания той показа, че в изборите може да има мажоритарен елемент и когато кандидатите са в партийни листи.
Драганов получи лична подкрепа при първото си явяване на парламентарен вот миналата година, но тя не застраши никого в челото. На второто вече стана ясно, че е фактор - не му достигна малко, за да се изкачи нагоре. На третото целта беше постигната и от далечното от челото пето място се озова на избираемото второ.
Благодаря на всички, които са ме подкрепили! Това показва, че съм разпознаваем и има хора, които ми вярват. Бил съм общински съветник и кмет на Бяла и Две могили, познавам региона, знам проблемите не само на Русе, знам и какви решения са нужни. В политически план този успех доказва, че СДС не е някакъв придатък на ГЕРБ, както опонентите ни се мъчат да внушават, а партия със собствена тежест, която със сигурност помогна за победата на коалицията и в Русе, и в страната. В личен план мога да кажа, че аз съм от разпознаваемите хора, които работят за партията, а не от тези, за които партията работи. Ще бъда народен представител на всички хора от областта, не само на тези, които са гласували лично за мен или за ГЕРБ-СДС. Няма да подведа или да посрамя никого, обеща Драгомир Драганов.