Осем украински области бяха подложени на обстрел от руските сили през последното денонощие, заяви днес канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.   
Нанесен е ракетен удар по град Запорожие, столица на Запорожка област, части от която са под контрола на руските сили и която Москва обяви за своя територия миналата седмица. По данни на президентската канцелария руските сили са изстреляли около 10 зенитни ракети С-300 по града, както и по две селища в близост до него. При удара е разрушен рехабилитационен център за деца със специални нужди, а един човек е пострадал. Не се съобщава за жертви в двете селища. 
Обстрелвани са и градове, намиращи се срещу Запорожката АЕЦ, от другата страна на река Днепър. В град Никопол, който е честа мишена на руски обстрел, са повредени електропроводи, както и десетки жилищни сгради и домове. 
В Донецка област, спасители издирват оцелели след обстрела на град Часов яр, при който са разрушени сградите на колеж и общежитие. Ракетен удар е нанесен и по град Краматорск, където са разположени и щабовете на някои украински сили в Донецка област. През изминалото денонощие в областта е убит един цивилен, а деветима са ранени. 
В източната част на Украйна руските войски продължават да атакуват градовете Бахмут и Адвеевка. Украинският губернатор на Луганска област Сергий Гайдай заяви, че силите на Киев са си върнали село Торск, което се намира само на 20 километра от стратегическия град Кремина.